Kurum Bilgileri: Mühendislik Fakültesi, Makina Mühendisliği, Makina Mühendisliği
Araştırma Alanları: Endüstri Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Mühendislik ve Teknoloji

Proje

Prof. Dr. Mustafa Yurdakul 1964 yılında Ankara’da doğmuştur. Lisans derecesini 1986 yılının Haziran ayında Orta Doğu Teknik üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden almıştır. 1986 ile 1989 yılları arasında Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumunda Makine Mühendisi olarak çalışmıştır. 1990 yılında Milli Eğitim Bakanlığı yurt dışı yüksek lisans ve doktora bursunu kazanmıştır. 1991 yılının Haziran ayında, A. B. D.’de Lehigh üniversitesi İmalat Sistemleri Mühendisliği programından Yüksek Lisans (M.S.) derecesini aldıktan sonra, aynı üniversitenin Endüstri ve İmalat Sistemleri Mühendisliği Bölümünde doktorasını Ocak 1997 tarihinde tamamlamıştır. Aynı yıl içinde Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümüne Yrd. Doç. Dr. olarak atanmıştır. 03.10.2006 tarihinde doçentlik ünvanını aldıktan sonra Ekim 2007-Ocak 2010 tarihleri arasında Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin kapatılarak Mühendislik Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi kurulmasıyla dekan yardımcılığı sona erdikten sonra Ocak 2010-Şubat 2012 tarihleri arasında Doçent Temsilcisi olarak Mühendislik Fakültesi Yönetim Kurulunda görev yapmıştır. 17 Şubat 2012 tarihinde Profesörlük kadrosuna atanmasının ardından halen Makine Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 98 adet yayınına 1164 atıf (SCOPUS) yapılmıştır (07.03.2024). Araştırma konuları arasında imalat sistemlerinin tasarımı, seçimi ve performanslarının ölçümü, fabrika tasarımı ve organizasyonu, mühendislik ekonomisi uygulamaları, imalat teknolojileri ve seçimleri, toplam kalite uygulamaları, imalat stratejileri ve imalat sistemlerinin modellenmesi ve kontrolü bulunmaktadır.

yurdakul@gazi.edu.tr
Posta Adresi