Kurum Bilgileri: Gazi Eğitim Fakültesi, Matematik Ve Fen Bilimleri Eğitimi, Fizik Eğitimi
Araştırma Alanları: Fen Bilimleri Eğitimi, Fizik Eğitimi

Proje

Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Fizik Eğitimi Anabilim dalından 1998 yılında mezun oldu. Aynı yıl MEB Aksaray-Bağlıkaya Ortaokulunda Fen Bilgisi öğretmeni olarak göreve başladı. 1999 yılında araştırma görevlisi olarak Gazi Üniversitesine Fizik Eğitimi Anabilim Dalına geçiş yaptı. 2001 yılında yüksek lisans çalışmasını, 2007 yılında doktora çalışmasını tamamladı. 2010 yılında Georgia State Üniversitesinde (Amerika Birleşik Devletleri) misafir araştırmacı olarak görev yaptı.

2012 Yılında MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ve TÜBİTAK işbirliğinde yürütülen projenin yürütücüsü olarak EBA’ya 44 fizik deney içeriğini kazandırdı.

Ankara Kalkınma Ajansı destekli “Polatlı Belediyesi Bilim Merkezi ve Uluğ Bey Gökevi”ni 2014 yılında kurdu. 2015 Yılında Tübitak 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme programları kapsamında “Ankara Bilim Şenliği”ni gerçekleştirdi.

Okul-Bilim Merkezi işbirliğini güçlendirmeyi hedefleyen, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme programı kapsamında desteklenen ve 2018 yılında tamamlanan BİLMER projesinde araştırmacı olarak görev yaptı.

Atılım Üniversitesi Eğlenceli Bilim Dergisi yazarlarından olan Uygar KANLI;  Tübitak BİLİM ve Toplum Dairesi Başkanlığınca yürütülen 4004, 4005, 4007 vb. ulusal pek çok projede yürütücü, uzman ve araştırmacı olarak fizik ve astronomi etkinlikleri yaptı.

2019 yılından beri Gazi Üniversitesi AstroGAZİ topluluğunun kurucusudur. Fizik ve Astronomi Öğretimi alanında yayınları bulunan Uygar KANLI halen Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesinde öğretim üyesi olarak görevine etmektedir.

ukanli@gazi.edu.tr
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Hersek Binası 2. Kat/226