Prof. Dr. Serap BUYURGAN

Gazi Eğitim Fakültesi > Güzel Sanatlar Eğitimi > Resim-İş Eğitimi

- 02 Aralık 2000’de  Tevfik Fikret Lisesi Resim Öğretmenlerine “Sanat Eğitiminde Yeni Yaklaşımlar” konulu seminer verdi.

- 22 Kasım 2001’de H.Ü. Eğitim Fakültesi, Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı öğrencilerine ve araştırma görevlilerine "Okul Öncesi Çocuğun Çizgisel Gelişimi" konulu seminer verdi.

-  6 Ocak 2004’de TED Ankara Koleji İlköğretim Okulu Anasınıfı resim öğretmenlerine ‘Okul Öncesi Çocuğun Resim Eğitimi’ konulu seminer verdi.

-  8 Nisan 2004’de Michigan State Üniversitesi, MSU Müzesi Konferans Salonu’nda müze eğitimi dersi öğrencilerine, sanat eğitimcilerine ve müze küratörlerine ‘Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ konulu seminer verdi.

-   MEB Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından 23.12.2005 tarihinde Ders Kitaplarını Hazırlama Seminerinde “Tasarım İlkeleri, Estetik ve Çizgisel Gelişim Basamakları, Ders Kitaplarının Görsel Olarak Seviyeye Uygunluğu” konularında seminer verdi.

-  14 Kasım 2006’da Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı öğrencilerine “Çocuk Resmi” konulu seminer verdi.

- 28 Nisan 2007’de Ankara – Kazan’da, Kazan Kaymakamlığı, Kazan Belediye Başkanlığı, Kazan Halk Eğitim Merkezi ve ÜTOPYA  Yaşam Merkezi tarafından hayata geçirilen, Kazan Belediyesi Toplantı Salonu’nda, KAZAN AİLE OKULU PROGRAMI çerçevesinde bölge halkına “Çocukta Yaratıcılık ve Çizgisel Gelişim” konulu konferans verdi.

- 07 Kasım 2008 tarihinde TED Ankara Koleji Görsel Sanatlar Dersi Öğretmenlerine "Müze Eğitimi ve Uygulamaları" konulu seminer verdi.

-  27 Ocak 2011 tarihinde MTA Genel Müdürlüğü İhsan KETİN Konferans Salonunda, MTA Tabiat Tarihi Müzesi Çalışlanlarına “Müzede Eğitim, Verimli Müze Ziyaretleri” konulu seminer verdi.

-  20 Nisan 2011 tarihinde Kılıçarslan Lisesi öğrencilerine ve öğretmenlerine Kılıçarslan Lisesi Konferans Salonunda “Müzede Öğrenmenin Kazanımları, Müzelerin Eğitim Etkinlikleri” konulu seminer verdi.