Prof. Dr. Rahmi ÜNAL

Mühendislik Fakültesi > Makina Mühendisliği

MM467 Talaşlı İmalat Teorisi ve Takım Tezgâhları

(Ders Tanım Bilgi Formu)

Dersin Amacı: Bu dersin amacı öğrencilere talaşlı imalat işlemleri ve yöntemleri ile ilgili ileri düzeyde bilgi vermektir. Metal kesme işleminin mekaniği konusunda derinlemesine mühendislik bilgisi geliştirilmektedir. Bunların yanında metal kesme işlemlerine yönelik ekonomik analiz yapma becerisi öğrencilere kazandırılmaktadır.

Ders İçeriği: Talaşlı imalat işlemleri, Kesme işleminin mekaniği, kuvvet ve güç analizleri, kesme işlemlerinde sıcaklık, takım ömrü ve takım aşınması, Metal kesme işlemlerinin ekonomisi, en yüksek verim ile kesme, kesme sıvıları ve yüzey pürüzlülüğü, kesme takımlarının titreşimleri.

Ders Kitabı: Talaş Kaldırma Bilimi ve Teknolojisi CNC Takım Tezgâhları ve Üretim Otomasyonu, Prof. Dr. Mustafa Akkurt, Birsen yayınevi.