Kurum Bilgileri: Mühendislik Fakültesi, Makina Mühendisliği, Makina Mühendisliği
Araştırma Alanları: Makina Mühendisliği, Diğer Yenilenebilir Enerji Sistemleri, Enerji depolama teknolojileri, Güneş Enerjisi, Hidrojen teknolojileri ve yakıt hücreleri, Termodinamik, Isı ve Madde Transferi, Isıtma, Soğutma ve Havalandırma, Hesaplamalı akışkanlar dinamiği, Isıl Sistemler, Termik makinalar

Proje

Tolga PIRASACI 17/10/1977 doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Ödemiş/İzmir'de tamamlamıştır. 1994 yılında Gazi Üniversitesinde lisans öğrenimine başlamıştır. Gazi Üniversitesi, Makine Mühendisliği Bölümünden sırasıyla, 1999 yılında Mühendis, 2002 yılında Makine Yüksek Mühendisi, 2009 yılında Dr. ünvanlarını alarak mezun olmuştur.

2000 yılında Gazi Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümünde Arş Gör. olarak çalışmaya başlamış 2011 yılında Öğr. Gör. Dr., 2018 yılında Dr. Öğr. Üyesi ünvanlarını almıştır. 2020 yılında aynı üniversitede Doçent olmuştur. Tolga PIRASACI, hala bu görevini sürdürmektedir.

Tolga PIRASACI'nın uzmanlaştığı alanlar arasında Isı Transferi, Mekanik Tesisat, Enerji Sistemleri, Yenilenebilir Enerji Kaynakları vb. konular bulunmaktadır.

pirasaci@gazi.edu.tr
Posta Adresi
Gazi Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü 06570 Maltepe/Ankara