Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri, Nükleer Tıp
Araştırma Alanları: Nükleer Tıp

Yayınlardaki İsimler: Kapucu LO, Atay LO, Kapucu O, Kapucu LÜTFİYE ÖZLEM

Metrikler

Yayın

176

Atıf (WoS)

1926

H-İndeks (WoS)

21

Atıf (Scopus)

2145

H-İndeks (Scopus)

23

Proje

6

Tez Danışmanlığı

6

Açık Erişim

18
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Prof. Dr. Lütfiye Özlem ATAY, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1988 yılında mezun oldu. 1993 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde uzmanlık eğitimini tamamladı. Uzmanlık eğitimi sırasında Hollanda’da bulunan “Amsterdam Academical Medical Centre”’da beyin dopamine reseptörleri konusunda çalıştı. 1993’ten beri Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalında çalışmaktadır. 1996-1997 yılları arasında Amerika’da “University of Pittsburgh Medical Center PET Facility”’de doktora sonrası çalışmalar gerçekleştirdi. 2012 yılından itibaren Gazi Üniversitesi Nükleer Tıp Anabilim Dalında bölüm başkanlığını yapmaktadır.

Ülkedeki görüntüleme teknolojileri ve uygulamalarında ilklere odaklanmıştır. Moleküler Görüntüleme, yeni inovasyonlar konusunda en çok büyüyen alanlardan biridir. Başlangıçtan beri amacı bu teknolojileri sadece  ülkede kullanılabilir kılmak için değil, aynı zamanda Avrupa Nükleer Tıp Derneği'nin başlangıç çalışma gruplarında da yer almaktır. Nöroloji derneği ile güçlü iş birliğine sahip olan Atay, nörogörüntüleme konusunda öncülük yapmaktadır. 2015 yılında Kalkınma Bakanlığı projesiyle Gazi Üniversitesi'nde Türkiye'nin ilk PET/MR cihazının kurulması sağladı. Gazi Üniversitesi Hastanesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı, Türkiye'de ilk kez amiloid görüntülemeyi erken Alzheimer hastalarını içeren ileriye dönük, çok merkezli bir çalışmayı başarıyla gerçekleştirdi.

Uzmanlık alanları: Nükleer Tıp Uygulamaları, Nükleer Onkoloji, Nörogörüntüleme, Alzheimer hastalıklarında Amiloid görüntüleme, PET/CT ve PET/MR görüntüleme, Parkinsonizm görüntülemede DATscan, Nörodejeneratif Hastalıklar, Radyonüklid Tedavi, Ga-68 PSMA prostat görüntülemedir.

Google-akademikte indekslenen 100’den fazla uluslararası eseri vardır, H-indeksi 21’tür. Avrupa ve Türk Nükleer Tıp Derneği'nde komite üyeliği ve başkanlık görevlerinde bulundu. Ayrıca European Journal of Nuclear Medicine and Molecular Imaging, European Journal of Hybrid Imaging, Turkish Journal of Medical Science ve Frontiers in Nuclear Medicine dergilerinin yayın kurulunda yer almaktadır. 

İletişim

E-posta
ozlematay@gazi.edu.tr
Web Sayfası
https://avesis.gazi.edu.tr/ozlematay
İş Telefonu
+90 312 202 4544 Dahili: 202 6161
Posta Adresi
Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Gazi Hastanesi / C Blok 1.kat Nükleer Tıp ABD. / Emniyet Mah.Mevlana Bulvarı No:29 Yenimahalle/ANKARA