Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Gazi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri, Eğitim Programları Ve Öğretim
Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Yayınlardaki İsimler: Kalayci Nurdan

Metrikler

Yayın

95

Atıf (WoS)

34

H-İndeks (WoS)

4

Atıf (Scopus)

15

H-İndeks (Scopus)

2

Tez Danışmanlığı

18

Açık Erişim

17
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi



Prof. Dr. Nurdan Kalaycı, lisans derecesini Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim dalından, yüksek lisans derecesini Ankara Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesinden, doktora derecesini ise, Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı’ndan almıştır. Halen Gazi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümünde Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalında öğretim üyesidir.

Kalaycı’nın; öğrenme ve öğretim süreçleri, aktif öğretim yöntemleri, üst düzey düşünme becerileri, yükseköğretim kurumlarında akademisyenlerin öğretim performansını değerlendirme süreçleri, yükseköğretimde kalite, toplumsal cinsiyet eşitliği ve eğitimi, eğitim programları ve öğretim alanında, yurt içinde ve yurt dışında yayımlanmış olan 60’dan fazla makalesi bulunmaktadır. 3 telif,  5 çeviri  kitabı bulunmaktadır. 500 farklı kurum/kuruluşlarda konferans ve seminer vermiş/projeler yürütmüştür. Ayrıca eğitimle ilgili yedi adet kitabı ve farklı gazetelerde yayımlanmış köşe yazıları bulunmaktadır. Kalaycı, “Vitamin Öğretmen Portalı” yoluyla, eğitimcilere kendi alanıyla ilgili 50 saat çevrim-içi eğitim vermiştir.

Kalaycı, Çin’den, İsrail’den ve iki kez de Finlandiya’dan devlet bursları almıştır.2002-2003 yılları arasında  Fulbright bursu ile ABD’de; İndiana Üniversitesi - Purdue Üniversitesi’nde, bir başka burs ile 2003 bahar döneminde Michigan Devlet Üniversitesi’nde  araştırmalar ve çalışmalar yapmıştır. 2021-2023 yılları arasında Ohio eyaletine bağlı  Toledo ve Bowling  Green Devlet  üniversitelerde öğrenme öğretme merkezleri ve üniversitelerde  kalite süreçleri konusunda akademik çalışmalar ve araştırmalar yapmıştır.  Odaklandığı diğer araştırma alanları ; eğitim programları ve öğretim, program değerlendirme, yetişkinler eğitimi, çoklu zekâ kuramı ve uygulamaları ve toplumsal cinsiyet eğitimi konuları ile ilgilidir.

Çevre sorunları konusunda bir aktivisttir ve hayvan tutkunudur. Sinema filmleri ilgilendiği konular arasındadır.

kalayci@gazi.edu.tr

Ankara 2024                                           Bilim ve fen nerede ise oradan alacağız ve ulusun her bireyinin zihnine koyacağız.  Mustafa Kemal Atatürk 


İletişim

E-posta
kalayci@gazi.edu.tr
Web Sayfası
https://avesis.gazi.edu.tr/kalayci
İş Telefonu
+90 888 88
Fax Telefonu
+90 888 88
Ofis
Bosna 207
Posta Adresi
GÜ - Gazi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Ankara Türkiye