Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Mühendislik Fakültesi, Makina Mühendisliği, Makina Mühendisliği
Araştırma Alanları: Makina Mühendisliği, Enerji, Akışkanlar Mekaniği, Basınçlı Kaplar ve Borular, Boruhattı Mühendisliği ve Teknolojisi, Konvansiyonel Enerji Sistemleri ve Teknolojileri, Akışkan Makinaları, Diğer Yenilenebilir Enerji Sistemleri, Alternatif Enerji Kaynakları, Enerji depolama teknolojileri, Güneş Enerjisi, Hidrojen teknolojileri ve yakıt hücreleri, İleri Enerji Teknolojileri, Jeotermal Enerji, Rüzgar Enerjisi, Termodinamik, Isı ve Madde Transferi, Yakıtlar ve Yanma, Isıtma, Soğutma ve Havalandırma, Hesaplamalı akışkanlar dinamiği, Isıl Sistemler, Termik makinalar, Mühendislik ve Teknoloji

Yayınlardaki İsimler: Atilla Bıyıkoğlu, Atilla Biyikoglu

Metrikler

Yayın

36

Atıf (WoS)

50

H-İndeks (WoS)

4

Atıf (Scopus)

50

H-İndeks (Scopus)

6

Proje

8

Fikri Mülkiyet

1

Tez Danışmanlığı

16

Açık Erişim

17
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden 1989 yılında lisans derecesi aldı. 1992 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden Yüksek Lisans derecesi ve 1998 yılında Gazi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden doktora derecesi aldı. 2003-2007 Yılları arasında Yardımcı Doçent, 2007-2013 yılları arasında Doçent olarak Gazi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nde görev yaptı, ve 2013-2017 yılları arasında Gazi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev yaptı.

 

Gazi Üniversitesi Temiz Enerji Araştırma ve Uygulama Merkezi (TEMENAR)’nin kurucuları arasındadır ve 2018 yılından bu yana başkan yardımcısı olarak görev yapmaktadır. 2018 -2021 yılları arasında Türk Isı Bilimi ve Tekniği Derneği (TIBTD) Başkanı olarak görev yapmıştır. American Society of Heating Refrigerating and Air Conditioning Engineers (ASHRAE) Turkish Chapter 2019-20 dönem başkanı olarak görev yapmıştır. Halen ASHRAE Turkish Chapter 2020-21 dönem başkanı olarak görevine devam etmektedir. Termodinamik kanunların uygulamaları, entropi üretimi, yanma, reaktif akışlar, yakıt hücreleri, bor üretimi, doğal taşınım, soğutma sistemleri ve kömür gazlaştırması alanlarında çalışmaları bulunmaktadır.

İletişim